Dr Dusan odrzao predavanje o vrtoglavicama

Problem sa vratnom kicmom nije uzrok vrtoglavica – bila je glavna poruka upucena lekarima opste medicine na seminaru pregled pacijenta sa vrtoglavicom u organizaciji dr Dusana Pavlovica osnivaca CENTRA ZA SLUH I RAVNOTEZU.

Dr Dusan je objasnio kolegama da su polozajne vrtoglavice najcesci uzrok osecaja okretanja u glavi, da cak svaki peti pacijent koji se pozali na vrtoglavicu ima ovo oboljenje unutrasnjeg uva, dok kada su u pitanju stariji pacijenti to se vidja kod svakog drugog.

Sezdeset lekara je u punoj sali Guarneriusa imalo prilike da vidi i nauci kako se izvodi Dix-Hallpike-ov test pomocu koga se polozajne vrtoglavice dijagnostifikuju.

Na ovom zanimljivom i interaktivnom seminaru lekari su se upoznali sa novim dijagnozama kao sto je vestibularna migrena i novim dijagnostickim procedurama u vestibularnoj medicini.

Takodje, dr Dusan je prikazao i najnovije terapijske procedure kao sto je intratimpanalno davanje leka koje dovodi do smanjivanja napada vrtoglavica kod Menierove bolesti.

Vrtoglavica predavanje

Comments

4 Responses to “Dr Dusan odrzao predavanje o vrtoglavicama”
 1. dragica akulov says:

  Poštovani,
  Sve pohvale za održano predavanje.Uvek aktuelna problematika, koja zahteva multidisciplinarni pristup, a česta je u svakodnevnom radu, kroz Vaše predavanje prezentovana je na zanimljiv način.Osim što smo imali zadovoljstvo da aktivno učestvujemo , nova saznanja i prikazane dijagnostičke tehnike, svakako će koristiti u svakodnevnom radu.Hvala Vam što ste na ovaj način omogućili i da Vam se lično zahvalim za pruženu stručnu pomoć
  S poštovanjem, Dragica Akulov, spec. opšte medicine.

 2. Jelena Dinić says:

  Poštovani,
  Sa podužim zakašnjenjem, ali ništa manjim oduševljenjem želim da se zahvalim na izuzetnom predavanju. Dali ste nam precizne smernice, podsetili nas ali i naučili o bitnim činjenicama vezanim za dijagnostiku i terapiju vrtoglavica, koje su čest problem naših pacijenata, a zbog kojih često lutaju medju doktorima različitih specijalnosti, mnogo puta nepotrebno i bez uspeha. Kao mladom lekaru, Vaše predavanje mi je bilo od velikog značaja i od izuzetne pomoći u daljem radu.
  Takođe bih iskoristila priliku da Vam se i ovim putem zahvalim na otvorenoj mogućnosti da Vas kontaktiramo u slučaju bilo kakvih nedoumica sa kojima se susrećemo u svakodnevnom radu.

  Srdačan pozdrav,
  Jelena Dinić, lekar opšte medicine

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!