Zujanje u usima – U sredistu paznje

Zujanje u usima je cest problem koji muci ne samo starije, vec sve vise i mlade.

Dr Dusan Pavlovic je u okviru zdravstvene tribine emisije Radio Beograda U sredistu paznje odgovara na pitanja pacijenata koje muci zujanje u usima.

Emisiju mozete poslusati – kliknite ovde

Comments

5 Responses to “Zujanje u usima – U sredistu paznje”
 1. Rusmeta says:

  Zdravo!

  -Moje ime je Namka I ja pisem ovu navedenu poruku za svoju mamu. Moja mama boluje vec 7-8 godina od tinitusa.Zujanje u usima joj puno djeluje na njen zivot.ima problem da komunicira sa drugim osobama, ne krece se jer ima jako tesko vrtoglavicu. Cesto mi kaze da vise ne moze da izdrzi buku u usima I da ima osjecaj da ce da oboli psihicki od prejake buke u usima.
  Molim vas ako mi mozete pojasniti. Da li postoji neki nacin da se buka u njenim usima ublazi.Citala sam vasu web stranicu I veoma sam zainteresirana.Da li bi ubrizgavanje injekcije u uhu imalo efikasno dejstva na njenu bolest. Moja mama trenutno zivi u Banja Luci , transportacija do Beograda nije problem.
  Molim vas odgovorite na moju poruku.

  hvala Namka

 2. Milos says:

  Potreban mi je savet?
  Odjednom osetio sam zujanje u usima i posle toga na desno uvo necujem nista. I dalje zuji. pre toga nisam osetio nista.
  Pritisak mi je uvek nizak. Pre par godina imao sam infrakt srca i operaciju ugradili su mi stent.
  Bio sam kod doktora merili su mi sluh na desno 80% necujem, na levo 20%. Prepisana mi je terapija Redizork 1.5Mg 2 puta po 1, i Bevipleh vitamin 2 puta po jednu.
  Molim vas za savet, i interesuje me da li je ovo trenutno ili trajno?

  • admin says:

   Zvuči kao da je i uvo pretrpelo infarkt. Nagli pad sluha – akutna nagluvost može biti posledica ili virusne infekcije ili oslabljene cirkulacije – tj. infarkta uva. Leči se davanjem kortikosteroidnih injekcija sistemski ili lokalno tj. u uvo. Uspeh ovog lečenja na žalost nije zagarantovan, ali je solidan.

 3. Milos Milenkovic says:

  Postovani,
  Imam problem sa tinitusom vec 3 meseca i prosao sam kroz sve preglede i testove ORL,Neurologa itd.Dobio sam lekove vestibo i cardiopirin ali nema promene pa me zanima da li metoda koju sam procitao u jednoj studiji a to je davanje injekcija kroz bubnu opnu sa sadrzinom,mislim da je deksazon i lidokain i kazu da ima efekta ukoliko zujanje dolazi iz srednjeg uva.Da li Vam je to poznato i kakvo je vase misljenje o toj metodi?
  Unapred zahvalan na odgovoru,Milos.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!